Programe  
 

Programe turistice de 1 zi
In functie de vreme, dispozitie sau ziua saptamanii va puteti face un program zilnic in functie de posibilitatile oferite mai jos.

1 : Vizitare Sapanta - cimitirul vesel si manastirea Peri, prinz la Sighet (Perla Sigheteana, Casa Iurca sau Flamingo). Dupa masa - vizitarea fostei inchisori si muzeul satului, intoarcere seara, cina.

2 : Plimbare cu trenul pe Vaser, vizitare bisericuta catolica, cimitirul din primul razboi mondial, izvoare minerale, pranz (picnic) la Faina, intoarcere seara, cina la pensiuni. Plimbarea cu mocanita inseamna o zi intreaga. Pe parcurs pot fi admirate culmile impadurite ale muntilor Maramuresului, izvoarele de ape minerale sau se pot vedea vagoane cu lemne care coboara din inima muntelui pentru a se transforma in produse finite la Viseu de Sus. Pret bilet tren : 30 lei/pers, reducere pentru studenti si elevi. Plecare tren: 8.30, sosire Viseu 17.00, stationare 2 ore la Faina.

3 : Vizitare la Sacel a atelierului de ceramica si un atelier se sculptura in lemn, pranz la pensiunea Turlas (Salistea de Sus). Dupa amiaza vizitare muzeul tarancii din Dragomiresti, biserica din deal si complexul moara-piua-viltoare la Ieud, manastirea Barsana.

4 : Plecare spre Borsa. La Moisei se poate vizita Monumentul martirilor. La Borsa - vizitare cascada cailor, urcare si coborare cu telescaun. Pranz la restaurant Cerbul. Dupa masa se poate urca pe pasul Prislop (1416 m).

5 : Dimineata - vizitarea unei stupine. Prezentare stupi, albine, producerea mierii, importanta produselor apicole. Degustare miere. Posibilitati de cumparare miere.
Tarif vizitare (inclusiv degustare) : 10 lei / pers.

6 : Vizitarea unui sat ucrainian (Repedea sau Poienile de sub Munte), ateliere de tesatorie si o biserica ucrainiana. Daca e sambata si nu e post, seara se poate participa la o cununie religioasa la una din bisericile ortodoxe din Viseu sau vecinatate.

7 : Vizitarea unei gospodarii taranesti pe Valea Ulmului, cu pranz constand in alimente naturale (balmos, mamaliguta cu branza, lapte de oi, gustare horinca). Traseul inseamna urcare circa 2 ore, pe un traseu usor.

8 : Drumetii locale in jurul orasului Viseu de Sus: pe dealul Horean (se poate pescui sau se poate servi masa la lacul Soccete), pe Valea Vinului, pe dealul Ciunca - la cruce.

© Turism Viseu Online 2004-2009